Agenda


Day 1: Saturday, February 5th, 2022
Minutes Time (Indian Time) Topic & Faculty Name
15 Mins 6:30 - 6:45 p.m. Welcome by IDF President, Prof. Andrew Boulton
20 Mins 6:45 - 7:05 p.m. Session 1 - The global impact of diabetes: Highlights of the IDF Atlas 10th Edition by Prof. Dianna Magliano
10 Mins 7:05 - 7:15 p.m. Indian Perspective by Dr. Usha Sriram
20 Mins 7:15 - 7:35 p.m. Session 2 Heart failure in diabetes: Emerging evidence for better outcomes - Prof. Naveed Sattar
10 Mins 7:35 - 7:45 p.m. Indian Perspective by Dr. Usha Sriram
30 Mins 7:45 - 8:15 p.m. Live Q & A Discussion - Prof. Dianna Magliano & Prof. Naveed Sattar with Dr. Usha Sriram
20 Mins 8:15 - 8:35 p.m. Session 3 – Diabetic kidney disease: Why does it occur and how should I treat it? By Prof. Mark Cooper
10 Mins 8:35 - 8:45 p.m. Indian Perspective by Dr. Abdul Hamid Zargar
20 Mins 8:45 - 9:05 p.m. Session 4-Novel approaches to the diagnosis and management of neuropathy and the high-risk foot by Prof. Rodica Pop-Busui
10 Mins 9:05 - 9:15 p.m. Indian Perspective by Dr. Abdul Hamid Zargar
30 Mins 9:15 - 9:45 p.m. Live Q & A Discussion - Prof. Mark Cooper & Prof. Rodica Pop-Busui with Dr. Abdul Hamid Zargar
10 Mins 9:45 - 9:55 p.m. Vote of Thanks
Day 2: Sunday, February 6th, 2022
Minutes Time (Indian Time) Topic & Faculty Name
15 Mins 6:30 - 6:45 p.m. Welcome and Introductions
20 Mins 6:45 - 7:05 p.m. Session 1 – COVID-19 and diabetes: therapeutic challenges - Prof. Kamlesh Khunti
10 Mins 7:05 - 7:15 p.m. Indian Perspective by Dr. Shehla Shaikh
20 Mins 7:15 - 7:35 p.m. Session 2-Weight loss interventions and cardiovascular risk - Prof. Jason Gill
10 Mins 7:35 - 7:45 p.m. Indian Perspective - Dr. Shehla Shaikh
30 Mins 7:45 - 8:15 p.m. Live Q & A Discussion - Prof. Kamlesh Khunti & Prof. Jason Gill with Dr. Shehla Shaikh
20 Mins 8:15 - 8:35 p.m. Session 3 – Diagnosis and management of foot ulcers - Prof. Matilde Monteiro-Soares
10 Mins 8:35 - 8:45 p.m. Indian Perspective - Dr. Kaushik Pandi
20 Mins 8:45 - 9:05 p.m. Session 4- Screening for diabetic retinopathy: Are we seeing it clearly? - Prof. David Owens
10 Mins 9:05 - 9:15 p.m. Indian Perspective by Dr. Kaushik Pandit
30 Mins 9:15 - 9:45 p.m. Live Q & A Discussion - Prof. Matilde Monteiro-Soares & Prof. David Owens with Dr. Kaushik Pandit
10 Mins 9:45 - 9:55 p.m. Vote of Thanks by Dr. Nishant Dalal
Privacy Policy
Copyright 2021